VCA examen

Om een diploma Basisveiligheid VCA, VOL VCA of VIL VCU te kunnen krijgen, zul je eerst een VCA examen zullen moeten maken. Gedurende het gehele jaar worden in heel Nederland VCA examens afgenomen. Wanneer je ervoor kiest om een cursus VCA te volgen, wordt het VCA examen meestal direct aansluitend ingepland, zodat je meteen na afloop van de cursus VCA examen kunt doen. Wanneer je voor zelfstudie gekozen hebt, of misschien zelfs wel helemaal onvoorbereid een VCA examen wil maken, kun jij je ook inschrijven voor een zogenaamd inloop VCA examen. Een inloopexamen biedt je de mogelijkheid op een moment dat het jou het beste uitkomt een VCA examen te maken. Een examenbureau organiseert een inloopexamen meestal op een makkelijk bereikbare publieke plek, bijvoorbeeld in een sporthal. Iedereen kan zich voor deze openbare examens inschrijven. De andere examenkandidaten ken je daarom waarschijnlijk niet.

Je direct inschrijven voor een VCA examen kan hier!

Een VCA examen in de praktijk

Tijdens het VCA examen is het uiteraard niet toegestaan om een cursusboek bij je te hebben, en ook je telefoon moet uitstaan. De tafels staan een paar meter uit elkaar zodat je niet bij jouw buurman kan afkijken. Dat is sowieso niet zo’n goed idee, want examens Basisveiligheid en VOL VCA worden meestal tegelijkertijd afgenomen. Het kan dus goed zijn dat afkijken je de antwoorden van een compleet ander examen oplevert. En onthoud goed, fraude wordt bestraft met uitsluiting van het examen. Meestal is een geldig VCA diploma vereist voor de uitoefening van een functie, dus niet aan een VCA examen deel kunnen nemen, betekent dan misschien wel het einde van een carrière.

Antwoorden van een VCA examen

De antwoorden vul je met een potlood in op een papieren schrapkaart. Zowel de 40 multiple choice vragen van het VCA examen Basisveiligheid, als ook de 70 vragen van het VCA examen Voor Operationeel Leidinggevenden (VOL VCA) hebben 3 antwoordmogelijkheden (A,B, of C). Maak het hokje zwart dat hoort bij het juiste antwoord. Doe dit netjes, want als de computer niet kan bepalen welk antwoord jij gekozen hebt, wordt deze vraag sowieso fout gerekend.

Direct aanmelden voor het VCA examen
2017-05-19T08:39:20+02:00