VCA examen via de computer

Sinds 1 januari 2013 is het mogelijk om het VCA examen via het beeldscherm van een computer te maken. Echter niet alle examencentra bieden de mogelijkheid van een VCA examen via de computer. Bij ons kun je op vier plaatsen in Nederland een zogenaamd Computer Based Testing examen maken, ook wel CBT-examen genoemd. De toetslocaties zijn in Amsterdam, Doetinchem, Nieuwegein en Zwijndrecht. Hier leg je het VCA examen af op een PC en direct na afloop krijg je de voorlopige uitslag. De volgende VCA examens kunnen op de computer gemaakt worden:

  • Basisveiligheid VCA in het Nederlands, Engels, Duits en Pools
  • VOL VCA in het Nederlands en Engels
  • VIL VCU in het Nederlands

Je kunt je hier direct inschrijven voor een VCA examen via de computer!

Hoe werkt een VCA examen via de computer?

Voor een VCA examen via de computer heb je geen potlood en papier meer nodig. Het examenbureau kan een speciale examenruimte ingericht hebben met examencomputers,maar het is ook mogelijk dat het examenbureau mobiele opstellingen in de vorm van tablets of laptops meeneemt naar een bedrijfslocatie.  Het is mogelijk om elk soort VCA examen via de computer te maken, dus een examen Basisveiligheid VCA, VOL VCA, Basisveiligheid Groen VCA en VIL VCU is mogelijk. Alle examenvragen worden via de computer gemaakt. De vragen en antwoorden verschijnen één voor één op het beeldscherm. Ook kan eenvoudig door het examen heen gebladerd worden. Vragen waar de kandidaat over twijfelt kunnen gemarkeerd worden, waardoor deze in een later stadium alsnog bekeken kunnen worden. Ook een digitaal voorleesexamen is mogelijk. De kandidaat bepaalt dan zelf welke vragen wel en welke vragen niet voorgelezen worden.

Direct de VCA uitslag bij een digitaal examen

Na afloop van het VCA examen wordt bovendien direct bekend gemaakt of je geslaagd of gezakt bent. Bij een positieve uitslag ontvang je bij de meeste examencentra direct een VCA diploma en een VCA pasje. Dit is een kopie van het VCA diploma op creditcardformaat zodat je deze gemakkelijk in je portemonnee bij je kan dragen. Op verzoek van een opdrachtgever kun je dan eenvoudig aantonen dat je in het bezit bent van een geldig VCA diploma.

Direct aanmelden voor een VCA examen via de computer
2017-05-19T08:39:20+02:00