VCA examen Geleen 2017-05-19T08:39:15+02:00

Ben je goed voorbereid en wil je direct een VCA examen maken in Geleen? Dat kan bij ons! In Geleen kun je altijd op korte termijn een B-VCA, VOL VCA of VIL VCU examen maken. Afhankelijk van het soort examen, kun je kiezen voor een VCA examen in de middag of avond. Een los VCA examen, inclusief een certificaat en VCA pas in creditcardformaat wanneer je geslaagd bent, kost € 72,50. Een VCA examen maken kan bij ons overigens in maar liefst 31 plaatsen door heel Nederland, dus ook als je niet in Geleen woont, kun je altijd op korte termijn een VCA examen bij jou in de buurt maken. Kijk dan even op onze landelijke overzichtspagina’s waar je alle plaatsen vindt waar je een VCA examen kunt maken:

Direct aanmelden voor een VCA examen in Geleen

Snel een VCA examen maken

Zolang er nog plek is, kun jij je tot het laatste moment aanmelden voor een VCA examen. VCA examens die starten tussen 7:00 uur ’s ochtends en 15:29 uur ’s middags, kunnen tot 15.00 uur de laatste werkdag voor het examen geboekt worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat jij je tot uiterlijk 15.00 uur op maandag 17 januari kan aanmelden voor een examen dat op dinsdag 18 januari om 10.00 uur plaatsvindt.

Examens die starten tussen 15:30 uur ’s middags en 18:29 uur ’s avonds, kunnen tot uiterlijk 17:30 uur op de laatste werkdag voor het examen geboekt worden. Avondexamens, die starten tussen 18.30 uur en 23:59 uur, kunnen tot uiterlijk 11.00 uur op de dag van het VCA examen geboekt worden. Op last minute boekingen is een toeslag van toepassing. Voor alle inschrijvingen binnen één werkdag voor aanvang van het examen geldt een toeslag van € 35 exclusief BTW.

VCA Voorleesexamen en examens in andere talen

Voor mensen die moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal bestaat de mogelijkheid van een VCA voorleesexamen. In Geleen is het echter niet mogelijk te kiezen voor een voorleesexamen, die optie wordt alleen op de examenlocaties in Arnhem en Zwijndrecht aangeboden. Voor wie de Nederlandse taal niet (goed) machtig is, bestaat ook de mogelijkheid van een VCA examen in een andere taal. Voor zowel het voorleesexamen als een examen in een andere taal geldt een toeslag. Bovendien moeten anderstalige examens minimaal zeven dagen van tevoren aangemeld worden.
Voor een overzicht van de anderstalige VCA examens klik je hier.

VCA examen via de computer

Normaal gesproken maak je een VCA examen op papier met een potlood. Vijf examenlocaties (Amsterdam, ArnhemDoetinchemNieuwegein en Zwijndrecht) bieden ook de mogelijkheid om het VCA examen met de computer te maken. Je legt het examen dan af op een PC in het toetscentrum en ontvangt direct na afloop de voorlopige uitslag. Bij een normaal examen krijg je pas na vier dagen te horen of je geslaagd of gezakt bent. Indien je geslaagd bent, ontvang je na twee weken het certificaat en een pasje. Dit is overigens gelijk aan de termijn die hiervoor staat bij reguliere VCA examens.

Niet alle VCA examens kunnen op de computer gemaakt worden. De onderstaande VCA examens kun je met de PC afleggen:

  • B-VCA in het Nederlands, Engels, Duits en Pools
  • VOL VCA in het Nederlands en het Engels
  • VIL VCU in het Nederlands

Op de volgende locaties kun je, met uitzondering van nationale feestdagen, op de aangegeven dagdelen een VCA examen via de computer maken:

  • Amsterdam; elke woensdagmiddag
  • Arnhem, één keer per maandag
  • Doetinchem, elke donderdagmiddag
  • Nieuwegein, één keer per maandag
  • Zwijndrecht, elke maandagavond, dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagmiddag

Direct aanmelden voor een VCA examen via de computer