VCA Examen 2019-02-13T19:18:05+02:00

Alle VCA examens op een rij!

Direct aanmelden voor een VCA examen

Direct deelnemen aan het VCA examen is de snelste weg naar dat felbegeerde diploma. En dat kan, want het volgen van een VCA cursus is geen verplichting. Ben je in de praktijk dagelijks actief met VCA of ben je door zelfstudie goed voorbereid geraakt? Meld je dan direct aan voor een VCA examen bij jou in de buurt!

Direct aanmelden voor een VCA examen bij jou in de buurt

Niet alleen zijn er verschillende VCA-examens voor de verschillende VCA-diploma’s, maar je kunt ook nog op verschillende manieren examen doen. De examenmogelijkheden zijn gecreëerd om jouw kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

Voorleesexamen VCA

Zo kun je kiezen voor een voorleesexamen wanneer je moeite hebt met het lezen en begrijpen van de examenvragen van een regulier VCA-examen. De examenvragen worden dan stuk voor stuk aan je voorgelezen. De voorleesexamens zijn in Arnhem of Zwijndrecht en worden altijd in de middag afgenomen. In Zwijndrecht geef je jouw antwoorden in op een pc. Dit heeft als groot voordeel dat je direct na het examen weet of je geslaagd bent. Voor een voorleesexamen krijg je 1 uur extra de tijd dan voor een normaal examen. Je betaalt wel een toeslag hiervoor.

VCA-examen in een andere taal

Wanneer het Nederlands niet je eigen taal is, kun je er ook voor kiezen het VCA-examen in een andere taal af te leggen. Het examen VCA-Basisveiligheid of B-VCA examen is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Italiaans en Turks.
Het VOL-VCA examen is beschikbaar in het Nederlands en Engels, Duits en Frans.