VCA Cursus

Ter voorbereiding op het VCA examen is het verstandig een VCA cursus te volgen zodat je vol zelfvertrouwen aan de slag gaat. VCA cursussen zijn er in alle soorten en maten dus kies de cursus die het beste aansluit bij jouw wensen. Je kunt kiezen uit een VCA cursus Basisveiligheid, die ook wel B-VCA wordt genoemd. Dit is de cursus ter voorbereiding op het examen voor operationele werknemers, die in risicovolle werkomgevingen werken, maar geen leidinggevende verantwoordelijkheden hebben. De VCA cursus VOL VCA is voor diezelfde werknemers, maar deze VCA cursus is bedoeld voor de leidinggevenden van deze groep. VOL VCA staat immers voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden.

Je direct inschrijven voor een cursus B-VCA, VOL VCA of VIL VCU kan hier!

VIL VCU cursus

Intercedenten, de werknemers van uitzendbureaus en detacheringsbureaus die verantwoordelijk zijn voor het selecteren en plaatsen van uitzendkrachten bij VCA gecertificeerde bedrijven kunnen het beste de VCA-cursus VIL VCU volgen. Deze VCA cursus lijkt op de VCA cursus VOL VCA maar er wordt ook aandacht besteed aan de verantwoordelijkheden van een uitzender in relatie tot de veiligheid op de werkvloer bij de inlener. Praktische operationele VCA onderwerpen, zoals taakrisicoanalyses en het doen van een ongevallenonderzoek zijn juist weer geen onderdeel van de VCA cursus VIL VCU omdat een intercedent hier normaliter nooit mee te maken krijgt.

Klassikale cursus of via internet

Het volgen van een VCA-cursus kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een klassikale VCA cursus zodat je direct en persoonlijk vragen over de VCA lesstof kunt stellen aan de docent. Populair zijn ook de online VCA cursussen via internet, waarbij je door het bekijken van een filmpje en het maken van vragen je de VCA stof eigen maakt. Voor elke VCA cursus geldt dat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat je de lesstof nog beter onthoudt. Het is daarom aan te raden om het cursusboek voordat de VCA cursus begint alvast door te lezen. Op die manier blijft de lesstof beter in je geheugen hangen wanneer je het nogmaals uitgelegd krijgt door de docent, of dit nu in een klaslokaal is of tijdens een college op internet.

Direct inschrijven voor een VIL VCU of VCA cursus
2017-05-19T08:39:20+02:00