VCA Cursus 2019-02-13T18:31:49+02:00

Kies de VCA cursus die bij jou past!

Direct aanmelden voor een VCA cursus

Velen gingen je al voor en slaagden voor hun VCA examen na één dag VCA cursus. Wil jij ook zonder stress aan het VCA examen beginnen? Volg dan één van onze VCA cursussen. Alle cursusstof wordt uitgelegd, je kunt vragen stellen aan de trainer en de dag wordt afgesloten met een proefexamen. Zo kun jij nog even de puntjes op de i zetten en daarna vol vertrouwen aan de slag met het echte examen. Slagen was nog nooit zo makkelijk!

Direct aanmelden voor een VCA cursus bij jou in de buurt

Er zijn drie verschillende VCA-diploma’s, namelijk het VCA-diploma Basisveiligheid, het VOL-VCA diploma en het VIL-VCU diploma.

De cursus Basis VCA, ook wel afgekort met B-VCA is de voorbereiding op het examen Basisveiligheid waarmee het VCA-diploma Basisveiligheid gehaald kan worden. Basis VCA is voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende verantwoordelijkheden.

De cursus VCA-VOL is de voorbereiding op het examen VOL-VCA, waarmee het VCA-VOL diploma gehaald kan worden. VOL VCA is voor medewerkers die leiding geven aan operationele medewerkers. Ook ZZP’ers of zelfstandigen zonder personeel hebben dit diploma nodig. Ook al hebben zij misschien geen leidinggevende verantwoordelijkheden. Van een ZZP’er wordt immers verwacht dat hij of zij zelfstandig kan werken en daarmee geeft hij of zij impliciet leiding aan zichzelf. De opdrachtgever hoeft namelijk niet (altijd) aanwezig te zijn om toe te zien op de werkzaamheden die de ZZP’er uitvoert.

Voor intercedenten van uitzendbureaus is er de VIL-VCU cursus. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen reguliere intercedenten en medewerkers van een uitzendbureau met leidinggevende verantwoordelijkheden, er is maar 1 soort VIL-VCU diploma. De inhoud van de cursus richt zich op de instructies die een intercedent kan geven aan uitzendkrachten die gaan werken op een risicovolle werkplek.