VCA cursus Middelburg 2017-05-19T08:39:15+02:00

Ter voorbereiding op een VCA examen kun je een klassikale cursus VCA volgen die regelmatig in Middelburg georganiseerd wordt. In Middelburg worden zowel VCA cursussen Basisveiligheid VCA als ook VOL VCA gegeven. Direct inschrijven voor een VCA cursus in Middelburg kan hier. Woon je niet in de buurt van Middelburg, maar wil je toch graag een klassikale cursus VCA volgen? Kijk dan even op onze landelijke overzichtspagina’s waar je alle plaatsen vindt waar je een cursus VCA kunt volgen:

VCA cursussen in Noord Nederland

VCA cursussen in Midden Nederland

VCA cursussen in Zuid Nederland

Inhoud van de VCA cursus Middelburg

De VCA cursus duurt één dag waarna je aansluitend het VCA examen kunt maken. Gedurende het eerste dagdeel wordt alle examenstof besproken. De VCA stof is niet heel erg moeilijk, maar het is wel veel informatie. We raden je dan ook aan het cursusboek eens door te bladeren voordat je aan de cursus begint. Je ontvangt het cursusboek binnen drie dagen na inschrijving voor de cursus VCA. Meestal heb je dan dus nog wel even de tijd om wat te studeren. De trainer licht de stof tijdens de VCA cursus toe door praktijkvoorbeelden te geven. Bovendien kun je vragen stellen wanneer iets niet duidelijk is. De onderwerpen die voorbij komen tijdens de cursus VCA zijn:

  • Arbeidsomstandigheden wet- en regelgeving
  • Gevaarlijke stoffen en etikettering
  • Veilig werken met elektriciteit
  • Brand- en explosiegevaar
  • Veilig werken in besloten ruimtes
  • Algemene werkplekeisen
  • Werken op hoogte
  • Hijs-en hefwerktuigen
  • Handgereedschap en machines
  • Persoonlijke Beschermingsmiddelen

De cursus VOL VCA is iets uitgebreider omdat leidinggevenden een grotere verantwoordelijkheid hebben dan reguliere werknemers als het gaat om het waarborgen dan veiligheid op de werkvloer. Op de bovenstaande onderwerpen wordt dan ook iets dieper ingegaan en ook wordt aandacht gegeven aan het aspect leidinggeven als het gaat om veiligheid van de operationele processen.

Proefexamen VCA

Nadat alle cursusstof besproken is, maak je een proefexamen. Het proefexamen bestaat net als het echte examen uit 40 multiple choice vragen voor Basisveiligheid VCA en 70 vragen bij VOL VCA. Alle vragen hebben drie antwoordmogelijkheden. Je bent geslaagd voor het examen Basisveiligheid VCA wanneer je binnen een uur minimaal 28 van de 40 vragen juist beantwoord hebt. Je slaagt voor het examen VOL VCA wanneer je maximaal 21 vragen fout beantwoordt. Het proefexamen wordt vervolgens klassikaal besproken zodat je begrijpt welke fout(en) je gemaakt hebt en deze tijdens het echte examen niet meer maakt.

Examen VCA

Aansluitend aan de cursusdag kun je het echte examen maken. De stof zit dan nog vers in je hoofd waarmee de slagingskans het grootst is. De examenuitslag ontvang je binnen enkele dagen na het examen, evenals een pasje op creditcard-formaat en een papieren diploma op A4 formaat.

Direct inschrijven voor een VCA cursus in Middelburg