Cursus Basisveiligheid

Tijdens een cursus Basisveiligheid VCA word je doorgaans in een enkele dag klaargestoomd voor het examen Basisveiligheid VCA. De training start meestal rond een uur of 9 ’s ochtends, met een korte lunchpauze tussen de middag, zodat er voldoende tijd is voor de trainer om alle lesstof te behandelen. Aan het einde van de dag kun je ervoor kiezen om een proefexamen Basisveiligheid te maken om te testen of je over alle benodigde kennis beschikt. Maar misschien word je daar alleen maar zenuwachtig van, en ontspan je liever nog even als ultieme voorbereiding op het examen Basisveiligheid, dat normaliter direct aansluitend afgenomen wordt.

Je direct aanmelden voor de cursus Basisveiligheid kan hier!

Meerdaagse cursus Basisveiligheid

Is het lang geleden dat je voor het laatst in de schoolbanken zat, of vind je het fijn de lesstof nog even rustig thuis door te nemen voordat je opgaat voor het examen? Kies dan voor een tweedaagse cursus Basisveiligheid. De cursusleider heeft zo net wat meer tijd om de stof te behandelen, en jij krijgt de tijd om alles even te laten bezinken. Ook tijdens een meerdaagse cursus Basisveiligheid wordt meestal de mogelijkheid geboden om een proefexamen Basisveiligheid te maken. Zo weet jij precies aan welke onderwerpen je nog even wat extra aandacht moet besteden. En als je er zo achter komt dat je iets verkeerd begrepen hebt, is er nog alle tijd jouw vragen voor te leggen aan de trainer.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is sowieso een goed idee om voorbereid naar de cursus Basisveiligheid toe te komen. De lesstof is niet heel erg ingewikkeld, en meestal zijn er flink wat onderwerpen die jij uit de praktijk kent, maar het is wel heel veel dat je moet onthouden. Het kan dus geen kwaad om van tevoren al een keer door een lesboek Basisveiligheid heen te bladeren, zodat de lesstof beter blijft hangen wanneer de trainer er over vertelt tijdens de cursus Basisveiligheid. De meeste cursusaanbieders sturen het cursusboek per post naar je toe zodra je de cursus boekt, maar als dit geen standaard procedure is, kun je natuurlijk altijd vragen of zij voor jou een uitzondering willen maken, zodat jij goed voorbereid aan de cursus Basisveiligheid kan beginnen.

Basisveiligheid VCA door heel Nederland

Trainingen Basisveiligheid worden door het gehele land georganiseerd. In de meeste grote steden zijn meerdere aanbieders actief die cursussen Basisveiligheid aanbieden. De meeste cursussen Basisveiligheid worden op een doordeweekse dag georganiseerd, maar er zijn ook cursusaanbieders die in het weekend een cursus Basisveiligheid organiseren of zelfs verdeeld over meerdere doordeweekse avonden. En voor wie liever thuis blijft, is er altijd nog de optie van het volgen van een online VCA-cursus. Je kijkt dan instructiefilmpjes wanneer het jou het beste uitkomt, en kunt je kennisniveau ook testen door het maken van oefenvragen.

Direct inschrijven voor een VCA cursus Basisveiligheid
2017-05-19T08:39:20+02:00