Cursus Basisveiligheid Groen

De cursus Basisveiligheid VCA Groen is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in de groenvoorziening, en hierbij werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd veiligheidsrisico. Zo kun je denken aan werkzaamheden in de boomvoorziening, waarbij medewerkers op grote hoogte takken van bomen afzagen. Maar ook het compleet rooien van bomen en het werken met gevaarlijke machines zoals een versnipperaar, hakselaar of kettingzaag brengt een verhoogd risico met zich mee. De cursus Basisveiligheid VCA Groen heeft als doel veiligheidsbesef te creëren bij deze medewerkers door de specifieke risico’s van het werken in het groen te benoemen. Bovendien wordt uitgebreid ingegaan op veilige werkwijzen en het verkleinen van de kans op een ongeval op de groene werkvloer.

Verschil Basisveiligheid en Basisveiligheid Groen

In principe is de verplichte examenstof die behandeld wordt tijdens de cursus Basisveiligheid VCA Groen gelijk aan die van de cursus Basisveiligheid VCA. Het onderscheid tussen deze cursussen betreft de toepassing van de stof op de specifieke werksituaties die kenmerkend zijn voor de groensector. Het zijn dus de dezelfde onderwerpen, die ook tijdens de cursus Basisveiligheid VCA aan bod komen, maar dan met toegespitst op werken in het groen. Zo zal tijdens de reguliere cursus Basisveiligheid gesproken worden over het belang van een goed opgeruimde werkplek om ongelukken te voorkomen. Tijdens de cursus Basisveiligheid VCA Groen kan deze examenstof toegelicht worden door het uitdunnen van een houtwal als voorbeeld te nemen. Ook hier is een opgeruimde, schone werkplek van belang om te voorkomen dat je struikelt of uitglijdt, waarbij aandacht gegeven wordt aan het direct opruimen van takken om de doorgang vrij te houden.

Cursus Basisveiligheid Groen

Basisveiligheid VCA Groen wordt door het hele land aangeboden als eendaagse of meerdaagse cursus. Kies voor de eendaagse cursus Basisveiligheid VCA Groen wanneer je makkelijk leert. Gedurende de dag zal alle verplichte examenstof behandeld worden, en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Is het lang geleden dat jij voor het laatst plaats nam in de schoolbanken of is leren niet jouw sterkste kant? Kies dan voor een meerdaagse cursus Basisveiligheid VCA Groen. Dit biedt de mogelijkheid iets langer stil te staan bij de cursusstof, en geeft je de mogelijkheid om alles nog een keer rustig thuis te bestuderen of te laten bezinken.

2017-05-19T08:39:20+02:00